Menu

Zorgeloos op vakantie 

Een van de grootste nachtmerries van veel mensen is een inbraak tijdens hun vakantie. In het bijzonder wanneer zij op het moment van de inbraak niet in de buurt van hun woning zijn. De kans is groot dat je meest waardevolle en dierbare bezittingen worden meegenomen, daar inbrekers tijdens zo’n inbraak alle tijd hebben om door je spullen te gaan. Ook de gedachte dat er wildvreemden door je woning lopen is bepaald niet prettig. Er zijn gelukkig verschillende manieren om de kans op een inbraak tijdens je vakantie te verkleinen. Het veilige slot op de voordeur vormt een goede basis, maar zal niet voldoende zijn. In dit artikel lees je welke stappen je nog meer kunt zetten. 

Stel zelf een alarmsysteem samen voor je woning 

Naast het gebruik van een veilig slot op de voor- en achterdeur, is het verstandig om voor een alarmsysteem in huis te kiezen. Je kunt zo’n alarmsysteem zelf samenstellen, maar dit ook als pakket bestellen in een webshop. Groot voordeel van een alarmsysteem zelf samenstellen is het gegeven, dat je het alarmsysteem hierbij volledig aan kunt laten sluiten op de risico’s in de inbraakpreventie van je woning. Hang bijvoorbeeld een bewegingssensor op bij het raam welke aan het platte dak van de uitbouw grenst. 

Andere preventieve maatregelen voor je vakantie 

Zit er een goed slot op de deur en heb je een alarmsysteem geïnstalleerd? Tijd om op vakantie te gaan! Denk hierbij nog even aan de volgende tips.

  • Tip 1: deel je vakantiefoto’s pas na je vakantie. Een inbreker kan meekijken, wanneer je profiel niet goed afgeschermd is. Het vergroot de kans op een inbraak. 
  • Tip 2: maak gebruik van tijdschakelaars voor je verlichting. Deze schakelaars laten de lampen automatisch inschakelen als het buiten donker begint te worden. Stel ze voor je vakantie in. 
  • Tip 3: kies voor een slimme deurbel. Inbrekers zullen vaak aanbellen om te kijken of er iemand aanwezig is. Met een slimme deurbel krijg je direct een melding als er iemand bij je deur staat.