Menu

Zijn privé vluchten goedkoper geworden?

De vliegindustrie heeft de afgelopen twee jaar flink op zijn kop gelegen. Op sommige vlakken hebben mensen hiervan kunnen profiteren, terwijl op andere vlakken het leven juist een beetje zwaarder is geworden. Zo is het duurder geworden om producten te vervoeren, terwijl normale vliegtickets juist een gemiddelde afname in prijs zagen.

Maar hoe zit het met privévluchten? Zijn privé vluchten goedkoper geworden? Zakenreizen kwamen immers ook vele malen minder voor. In deze blog proberen we deze vraag te beantwoorden voor je. Zo ontdek je misschien of privé vluchten qua prijs haalbaar voor jou zijn geworden.

De staat van privé jets kopen

Nadat de wereldwijde situatie ernstig bleek te zijn, was er een flinke dip in de verkoop van privé jets. Daardoor was er een tijd lang bijna geen vraag naar, terwijl het aanbod juist ruim was. Mede hierdoor was een privé jet kopen goedkoper dan normaal. Dit duurde ongeveer een jaar. Tegenwoordig kruipen de prijzen van privé vluchten langzaam omhoog. Maar ze zijn nog steeds iets goedkoper dan hiervoor.

Dit heeft te maken met de prijzen van kerosine. Voor degenen die hier niet vanaf weten; kerosine is de brandstof waar vliegtuigen gebruik van maken. Doordat er haast geen vluchten waren voor een tijd, was er weinig vraag naar kerosine. Daardoor werd de prijs ervan flink verlaagd. Dit resulteerde in goedkopere vluchten, waar ook privé vluchten onder vallen. Nog steeds is de prijs van kerosine minder dan pakweg anderhalf jaar geleden, waardoor privévluchten nog steeds goedkoper zijn dan hiervoor.

Een nieuwe manier waardoor privévluchten goedkoper zijn geworden

Privé vluchten zijn tevens goedkoper geworden door de ontwikkeling van technologie. Zo heb je tegenwoordig een speciale app voor privévluchten waarbij je een goedkope prijs kunt krijgen. Steeds meer mensen weten van dit soort apps af, waardoor ze van goedkope privé vluchten kunnen profiteren.

Veel zakenmensen hebben namelijk een privévliegtuig alleen nodig voor een enkeltje ergens naartoe. Vaak moet het vliegtuig doorvliegen om een andere zakenreiziger op te halen, met in de tussentijd een leeg vliegtuig zonder passagiers tot gevolg. Er bestaan tegenwoordig apps waarbij mensen een ticket kunnen boeken voor dit soort vluchten. Deze tarieven zijn vaak vele malen goedkoper dan normaal. Op deze manier wint het privévliegtuig door wat extra omzet te maken, terwijl de passagier profiteert van lage prijzen.

Al met al zijn privé vluchten de afgelopen tijd goedkoper geworden. Hoewel de prijzen langzaam weer stijgen, komen er steeds meer manieren om privévluchten goedkoop te houden.