Menu

Wat is de beste tijd om naar Disneyland Parijs te gaan?

In Disneyland Parijs is het iedere dag feest. Het park is namelijk 365 dagen in het jaar geopend. Je kunt dus ieder seizoen genieten van de magische atracties, grote shows en feestelijke parades. Er is altijd genoeg te doen, maar wat is nu de beste tijd om Disneyland Parijs te bezoeken? Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk af van verschillende factoren, zoals de lengte van de rijen, het weer en het beschikbare entertainment. In deze blog lees je hier meer over. 

Periode met de kortste rijen

Als je het park wilt bezoeken wanneer het niet zo druk is, kun je het beste een midweek plannen ergens tussen half januari en half maart of tussen half april tot half mei. Dit zijn volgens Disneyland Parijs zelf de minder drukke periodes. Aangezien er een stuk minder mensen aanwezig zijn in het park dan in het hoogseizoen zijn er kortere rijen voor attracties. 

Houd er echter wel rekening mee dat er minder shows en evenementen zijn in de minder drukke periodes. Ook gaat het park in veel gevallen eerder dicht dan in het weekend, in de zomermaanden of bij speciale feestdagen. 

Disneyland Parijs bezoeken met goed weer

Je wilt natuurlijk niet in de stromende regen staan als je Disneyland bezoekt. Een klein beetje regen is niet erg, maar kletsnat worden terwijl je in de rij van een attractie staat is alles behalve fijn. Het weer in Frankrijk is echter vooraf lastig te voorspellen. In de zomer is de kans uiteraard het grootst dat de zon schijnt, maar het kan in de zomermaanden ook erg warm worden. De beste temperaturen heb je ongeveer in mei en juni. Niet te warm, weinig regen en vaak zon. 

Wanneer is er het meeste entertainment?

Als je naar Disneyland Parijs gaat, wil je natuurlijk ook een show met alle Disneyfiguren meemaken. Ben je een grote Disney fan? Dan moet je kerstmis vieren in het park! In deze periode wordt het hele resort versierd, hoor je overal kerstmuziek en ook de Disneyfiguren zijn extra feestelijk aangekleed. Naast kerstmis is ook Halloween een hele happening in Disneyland Parijs. 
Ben je op zoek naar een aanbieding voor Disneyland Parijs? Je kunt al een Disneyland hotel met tickets boeken vanaf 179 euro! Neem snel een kijkje bij Uit met korting en ontdek alle goede deals.