Menu

Vakantie naar het buitenland, wat zijn de mogelijkheden?

Iedereen is elk jaar wel toe aan een vakantie naar het buitenland. Veel mensen blijven in Nederland en vermaken zich prima op een camping. Hier gaan ze naar toe met de auto of soms zelfs fietsend. Maar naar het buitenland, vooral de warmere gebieden, is de auto niet altijd de prettigste optie. Tijdens lange ritten kan je erg snel vermoeid raken. Kies je er nou toch voor om zo’n lange rit te maken? Zorg er dan voor dat je de rit opsplitst in verschillende dagen en wissel het rijden af met een partner. 

Natuurlijk zijn er ook andere vervoersmogelijkheden. Die worden in dit artikel besproken.

Vliegen

Dit is natuurlijk de duurste optie, maar wel erg prettig. Je hoeft zelf niks te doen en je kan grote afstande afleggen in korte tijd. Ben je dus op zoek naar een warme bestemming hier ver vandaan dan is dit de beste optie!

Boot

De boot kan ook gebruikt worden voor lange afstanden, maar ben jij bestemd tegen het schommelen over de zee? De reis zal een stuk langer duren dan met het vliegtuig, maar op een boot is meestal wel veel luxe.

Bussen

Reizen met een bus is een goede vervanging van de auto. Je kunt gemakkelijk een touringcar huren met chauffeur. Zo hoef je niet constant op te letten en kan je met veel mensen tegelijk reizen, wat ook nog eens gezellig is.

Trein

De trein is erg veilig en prima als vervoermiddel voor reizen binnen europa. Tegenwoordig is er van alles aanwezig in de trein. Van cafe tot loungeplekken. Ook zijn treinreizen over het algemeen niet heel duur en je bent er een stuk sneller dan met de auto of bus. Dit komt doordat je geen rekening hoeft te houden met ander verkeer en dwars door het binnenland beweegt.