Menu

Tips voor een fietsvakantie

Een vakantie met de fiets is leuk, uitdagend en een compleet nieuwe ervaring. Je kunt ervoor kiezen om naar het vakantieland toe te fietsen, of de fietsen mee te nemen achterop de auto. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Heb jij er wel eens over nagedacht om op vakantie te gaan met de fiets? Of is dit helemaal nieuwe voor jou? Na het lezen van dit artikel zul je vast en zeker op vakantie willen gaan met de fiets.

Neem de fietsen mee op een fietsendrager

Houd je van fietsen, maar heb je niet de juiste conditie om urenlang achter elkaar te fietsen? Ook voor jou is het mogelijk om op fietsvakantie te gaan! Met een fietsendrager achterop de auto wordt het namelijk mogelijk. Ga je met het gezin? Dan kun je een fietsendrager 3 fietsen bestellen om alledrie de fietsen mee te kunnen nemen.

Koop de juiste outfit

Ga je fietsend naar je vakantiebestemming? Of ga je veel fietsen op je bestemming? Welke van de twee je ook kiest, het is belangrijk om de juiste fietsoutfit te hebben. Als je urenlang op de fiets zit kan het nogal warm worden in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Voorkom oververhitting en sla een speciale fietsoutfit in.

Kies de juiste bestemming

Dit klinkt wellicht ontzettend logisch, maar de juiste bestemming kiezen als je op vakantie gaat om te fietsen is enorm van belang! Een bestemming met veel heuvels en bergen wil je namelijk voorkomen, aangezien je dat waarschijnlijk niet volhoudt. Stippel fietsroutes uit voordat je gaat boeken en bekijk of er veilige fietsroutes te vinden zijn in het desbetreffende land. Zo voorkom je dat je bij aankomst niet weet waar je moet beginnen met fietsen en je hele fietsvakantie in duigen valt! Met de huidige situatie is het ook leuk om in eigen land te gaan fietsen. Pak de auto met de fietsendrager en de fietsen, rijdt naar Zeeland en geniet van de bijzondere fietsroutes!