Menu

Problemen met de boot? Laat hem afvoeren!

Er zijn verschillende redenen waarom je een boot kan laten afvoeren. Wanneer je hem niet meer gebruikt en je er dus vanaf wilt of wanneer hij half of helemaal in het water ligt. Een gezonken boot afvoeren, het klinkt niet eenvoudig om eraan te beginnen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kan je een gezonken boot laten afvoeren door een gespecialiseerde firma. 

Hoe kan een verankerde boot zinken? 

Een gezonken boot afvoeren, dat gebeurt vaak met pijn in het hart. Hoe kan zoiets nu gebeuren denken veel mensen. Wanneer een boot een tijd niet gebruikt wordt, kan de regenhoes of het afdekzeil scheuren beginnen vertonen. Dit kan door ouderdom, maar evengoed door slecht weer. Kom je een tijdje niet bij de boot, dan merk je dit helaas pas op als de boot al (voor een deel) volgelopen is met water. Dit water zal naar het laagste punt van de boot gaan en ervoor zorgen dat de boot (deels) zal zinken.

Hoe een gezonken boot afvoeren? 

Een gezonken boot afvoeren, dat kan natuurlijk alleen wanneer de boot terug boven water is. Dit gebeurt als eerste werk en verloopt in 3 fases. De boot krijgt banden om zich heen en wordt met een kraan recht gehouden zodat het water kan weglopen langs de laagste kant. De boot wordt vervolgens leeggepompt op een snelle en efficiënte manier. Als laatste worden de banden losgemaakt en wordt de boot van de kant weggeduwd. Daarna kan de boot op een veilige manier het water uitgehaald worden. 

Waar kan je terecht? 

Een boot laten afvoeren, het vergt dus wel wat werk dat je door een gespecialiseerde firma moet laten doen. Maar hoe begin je aan deze zoektocht? Je hebt een firma nodig die kennis heeft van het vak en die volledig te vertrouwen is. Veilig de boot uit het water halen is natuurlijk de nummer 1 prioriteit. Dit is zeker zo bij schipslopen.net. Of het nu gaat om een grote of kleine boot die afgevoerd moet worden, het zal gebeuren volgens een strikte en juiste procedure zodat alles veilig en correct verloopt!