Menu

Op vakantie naar Marbella? Dit mag je niet missen

Ga je dit jaar op vakantie naar Marbella? Dit is een prachtige badplaats aan de zuidkust van Spanje waar je je zeker niet hoeft te vervelen. Het is een van de bekendste plekken in Spanje en veel Nederlanders brengen hun zomer door in het zonovergoten oord. Marbella heeft niet alleen prachtige stranden, maar ook vind je er een beroemde jachthaven waar veel rijke mensen aanmeren. We zetten een aantal bezienswaardigheden op een rij die je echt niet mag missen tijdens je vakantie in Marbella. 

Prachtige stranden in Marbella

Marbella is een badplaats met mooie zandstranden. Je kunt dus gerust een aantal dagen spenderen aan het strand. De badplaats heeft een kustlijn van 27 kilometer lang met wel 23 verschillende stranden. Er is voor ieder wat wils, we raden je dan ook aan om op zoek te gaan naar jouw favoriete strandje. Na een hele dag zonnen, loop je de boulevard op en kun je heerlijk eten en drinken bij een van de vele strandtentjes. Ben je van plan om een auto te huren? Er zijn genoeg parkeerplekken bij de stranden, hier hoef je je geen zorgen om te maken. 

Beroemde jachthaven

Een bezoekje aan de beroemde jachthaven Puerto Banús kan niet ontbreken tijdens je vakantie in Marbella. Deze haven bestaat al vijftig jaar en is dé plek waar rijke en beroemde mensen aanmeren. Je zult er dan ook de grootste en mooiste jachten tegenkomen. Er zijn veel leuke restaurantjes, maar houdt er wel rekening mee dat de horecagelegenheden een stuk prijziger zijn dan andere plaatsen in Marbella. Het is een plek die je gezien moet hebben tijdens je verblijf en misschien kom je wel een beroemdheid tegen.  

Wandelen door het oude centrum 

Marbella is modern, maar er is ook zeker een oud gedeelte. De stad kent een rijke historie en dit is goed te zien tijdens een wandeling door het oude stadscentrum. Je krijgt meteen het vakantiegevoel als je door de smalle straatjes loopt. Je vindt er een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals de Iglesia de la Encarnación. Dit is een oude kerk die in de loop der jaren prachtig is gerenoveerd. Natuurlijk zijn er ook tientallen restaurantjes te vinden waar je de Spaanse sfeer kunt proeven. Wil je verblijven in het oude centrum? Er zijn genoeg hotels Marbella waar je heerlijk kunt uitrusten.