Menu

Op vakantie naar Curaçao, kan dat?

Het is weer zomer en zoals iedere zomer gaan er weer ontzettend veel mensen op vakantie. Er zullen dit jaar een flink stuk minder mensen op vakantie gaan in verband met het coronavirus dat de wereld al maanden in zijn greep houdt. Ondanks het virus zijn er toch vele mogelijkheden om op een veilige manier op vakantie te gaan. 2020 zal het jaar zijn dat veel Nederlanders ervoor kiezen om op vakantie te gaan in Nederland, maar als u in het buitenland op vakantie wilt dan is dit ook zeker mogelijk! Dit geldt niet enkel voor Europese reizen, maar zelfs voor intercontinentale reizen zoals naar bijvoorbeeld Curaçao.

Veilige vakantiemogelijkheden Curaçao

Ook op Curaçao zijn er specifieke regels die gelden in verband met het coronavirus. De corona maatregelen die op Curaçao getroffen zijn, zijn verplichtend van aard maar weerhouden je er zeker niet van om op vakantie te gaan naar Curaçao. De afstanden wat betreft social distancing betreft zijn gesteld op twee meter. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht indien de twee meter niet gewaarborgd kan worden. Deze twee maatregelen zijn de grootste beperkingen wat betreft vakanties op Curaçao. De stranden, supermarkten, restaurants en bezienswaardigheden zijn allen gewoon geopend. Ook gelden er voor Curaçao sinds 1 juli geen quarantainemaatregelen bij binnenkomst of bij het verlaten van het eiland voor bezoekers uit veilige gebieden zoals Nederland. Het bezoeken van Curaçao is daarnaast ook nog eens redelijk veilig. Het land heeft zich wat corona betreft erg goed staande gehouden, het aantal besmettingen is ontzettend laag gebleven. De crisis deed het land echter toch de das om in verband met de enorme toeristensector die compleet op zijn gat lag.

Appartement Curaçao

Als je besluit af te reizen naar Curaçao dan kan dat op een veilige manier. Dit kan enkel gewaarborgd worden als jij je ook houdt aan de veiligheidsvoorschriften die gelden bij wet en in je appartement op Curaçao. Door de crisis zijn veel hotels en appartementen de wanhoop nabij, als je dus goed zoekt dan zul je een goed betaalbaar appartement op Curaçao kunnen vinden. Fijne vakantie!