Menu

Op eigen initiatief Curaçao verkennen met een huurauto

Curaçao is een onafhankelijk land binnen het koninkrijk der Nederlanden. Veel families zijn verdeeld tussen beide landen en er is nog steeds veel vliegverkeer tussen het Caraïbische eiland en Nederland. Niet alleen voor familie bezoeken, maar ook veel mensen die op zoek zijn naar een tropische strandvakantie weten de weg naar Curaçao wel te vinden. Het eiland is met ongeveer 400 vierkante kilometer niet ontzettend groot, maar wel te groot om alles met het openbaar vervoer, de fiets of te voet af te leggen. Je bezoek aan Curaçao wordt dan ook een stuk aangenamer door een auto te huren. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een auto huurt op Curaçao en op eigen initiatief het eiland per vierwieler gaat verkennen.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

Het is makkelijk om je aan te passen aan het verkeer op Curaçao

Voor veel mensen is het rijden in het buitenland best spannend, omdat het er toch altijd net even wat anders aan toe gaat dan bij ons in Nederland. Dit geldt ook voor Curaçao, maar in dit geval zijn deze aanpassingen te overzien. Het rijden op Curaçao is dan ook zeker aan te raden en kan als veilig worden bestempeld. De snelheid ligt aanzienlijk lager dan in Nederland en ook de limieten liggen lager. De wegen zijn over het algemeen van een goede kwaliteit, maar verwacht niet hetzelfde als in Nederland. Wanneer het geregend heeft kan het wegdek bovendien glad zijn en zie je soms door de plassen de oneffenheden in het wegdek niet. Het is dan ook aan te raden om in deze gevallen rustig te rijden en voldoende afstand te houden. Bijna alle huurauto’s op Curaçao zijn automatisch geschakeld en het is daarom ook makkelijker om deze auto’s te rijden. Door het aanzienlijk lagere tempo in combinatie met het feit dat minder mensen erg haastig zijn in het verkeer op het eiland, is het prettig rijden op Curaçao.

Uitgelicht: Auto Huren op Curacao – de goedkoopste, vanaf € 18 euro per dag

Boek vanuit Nederland online al je huurauto in Willemstad

Er zijn diverse autoverhuurbedrijven met een vestiging op Curaçao. Sommigen van deze zijn lokale ondernemers en anderen zijn franchise van de grotere autoverhuur merken. De meeste organisaties bieden de mogelijkheid aan om al voor je vertrek vanuit Nederland een type auto te kiezen en boeken, waardoor je aangekomen op het vliegveld direct je huurauto kan ophalen en naar de bestemming kan rijden. Net zoals overal, is het ook op Curaçao verstandig om goed te letten op componenten omtrent het eigen risico, waarmee je eventuele financiële risico’s bij pech en ongelukken kan afdekken. Om het risico op schade en diefstal zo klein mogelijk te houden is het aan te raden om op het eiland alleen gebruik te maken van bewaakte parkeerplekken en geen spullen in de auto achter te laten wanneer deze geparkeerd staat.