Menu

Onze Franse wijntips

Wij bij Lavietara hechten veel waarde aan onze gasten en om het ze zo veel welkom te heten hebben we geïnvesteerd in de Franse wijntips om jullie bij bezoek goede Franse wijnen te schenken. Dit keer hebben we gekozen om jullie kennis te laten maken met CHardonnay

We hebben een chardonnay uit de regio gekocht die we graag met jullie doornemen laten we dus eens kijken hoe deze smaakt, want er zijn veel verschillende smaken die een grote verscheidenheid aan gerechten bieden – wijnen om uit te kiezen. Witte wijnen zijn geschikter om gerechten te combineren, met rijke, boterachtige smaken die kracht en aanwezigheid biedt, terwijl ongekalibreerde, fruitige – naar voren gerichte wijnen het karakter en de expressie van de druivensoort in de schijnwerpers zetten.

Het scala aan stijlen van Chardonnay komt voornamelijk uit het terroir waarin de druif wordt geplant. In de Bourgogne in Frankrijk, in de buurt van het kleine dorpje Chardonnay, worden druiven verbouwd in verschillende druivensoorten. Het bekendste mineraal is een van de weinige wijnen in de regio die zich concentreert op een grotendeels onvervalste Chardon-stijl. We hebben een webshop gevonden die deze pure Chardonnay wijnen verkoopt.

De verschillende stijlen van bestaan ​​ook uit Sauvignon Blanc, waarvan wordt gezegd dat deze tot 70% van alle in de Bourgogne bevat. In sommige grote wijnproducerende landen wordt Chardonnay verbouwd in een verscheidenheid aan verschillende druivensoorten, die elk een grote invloed kunnen hebben op de structuur, de fruitkwaliteit en de resulterende wijn.

Chardonnay is een van de beste witte wijnen ter wereld en heeft het opmerkelijke vermogen om een ​​idee te geven van de plek, waar het ook wordt verbouwd. In combinatie met pinot noir wordt de variëteit vaak gebruikt in mousserende wijnen, het meest bekend in champagne, hoewel het ook kan worden gemaakt met andere variëteiten zoals cabernet sauvignon en pinots noir.

In die zin serveer je Chardonnay het beste in een champagneglas, zoals een glas champagne of een fles champagne. Met een lange steel die je handen warm houdt terwijl je ze opwarmt, behoudt een kleine kom de delicate en heerlijke aroma’s van de wijn. Hoewel Chardonnay-wijn vaak gekoeld wordt geserveerd, hoeft de bewaartemperatuur van witte wijn niet zo koel te zijn als de typische serveertemperatuur. Indien een wijnmaker dat wenst, fermenteert deze wijn tot een week in de koelkast zoals hierboven vermeld en veroorzaakt geen problemen.