Menu

Ontdek unieke overnachtingsplekken in Nederland

De meeste mensen kiezen tijdens een weekendje weg of een vakantie voor één van de bekende accommodatievormen. Vaak wordt “veilig” gekozen voor een hotel, vakantiepark of camping. Maar het kan ook wel eens leuk zijn om iets geheel anders te kiezen. In dit artikel vind je allerlei leuke voorbeelden:

Strandhuisjes

Niet voordelig maar wel een unieke locatie; overnachten op het strand. Verdeeld over de Noordzee kust vindt je op verschillende plekken huisjes langs de rand van het strand. Meestal beschut geplaatst bij de duinen en veilig op palen. Vaak hebben de huisjes een vlonder aan de voorzijde vanaf waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Doordat je 24 uur op het strand zult zijn, kun je de sfeer van elk dagdeel ervaren.

Boomhutten

Steeds meer vakantieparken en campings bieden unieke manieren van overnachten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een “boomhut”. Dit zijn sfeervolle vakantiehuisjes op palen. Meestal gebouwd tussen de bomen waardoor je het gevoel hebt dat je in een boomhut overnacht. Leuk voor kinderen en natuurliefhebbers. Sommige van deze “boomhutten” hebben zelfs een glijbaan naar beneden.

Unieke hotelkamers

Een hotel klinkt vrij gemiddeld maar er zijn uitzondering. Zo zijn er bijvoorbeeld ook hotelkamers in een hoge kraan, een voormalige watertoren, een cruiseschip, een vliegtuig, kerk of woonwagen. Of je kiest wel voor een hotel in een “standaard” gebouw maar laat je verrassen door de originele inrichting. Sommige hotels hebben namelijk gekozen voor een bepaalde unieke inrichtingsstijl.

Traditionele accommodaties

Liefhebbers van cultuur kunnen kiezen voor een traditionele accommodatie. Zoals bijvoorbeeld een Yurt-hut, Fins kota huisje, Tipi tent of een safaritent. 

Kies voor extra luxe

De meeste accommodaties hebben standaard voorzieningen. Wil eens goed uitpakken? Dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een wellness accommodatie. In dit geval heeft je vakantiewoning extra’s zoals een jacuzzi, sauna of zwembad. Een leuke optie voor bijvoorbeeld een romantische huwelijksnacht.

Vaak is het toch even een drempel om van de vertrouwde weg af te buigen. Dit kan je ook wat tegenhouden bij het boeken van een originele overnachtingsvorm. Toch blijkt achteraf vaak dat het een leuke herinnering heeft opgebracht.

Meer informatie over toerisme in Nederland vindt je via de volgende leuke website: NederlandOntdekker.nl.