Menu

Nagels doen voor op vakantie

Als je op vakantie bent, wil je er natuurlijk leuk uitzien. Daar horen ook mooi verzorgde nagels bij. Als je naar het strand gaat of gaat zwemmen, is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt dat je nagellak kapot gaat. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om je nagels ook op vakantie mooi te houden. Dit begint al met de soort nagellak. Zijn gelnagels in de zomer een goed idee of is toch het gebruik van normale nagellak verstandiger? Dit, en meer lees je in dit artikel! 

Gelnagels in de zomer

Wanneer je veel naar het strand gaat of in het zwembad ligt, kan normale nagellak snel gaan slijten door al dat zand en water. Als je je zorgen maakt dat je nagellak te snel van je nagels verdwijnt, dan bieden gelnagels de uitkomst! Gelnagellak is gemaakt van veel sterkere ingrediënten waardoor de nagellak steviger aan de nagel vast blijft plakken. Zo hoef je niet iedere drie dagen opnieuw je nagels te lakken en kan jij lekker van je vakantie genieten. Daarnaast slijten gelnagels bijna niet, waardoor je nagels er dus de hele vakantie mooi verzorgd uitzien. Bijkomend voordeel van gelnagels is dat je nagels ook minder snel scheuren.

Nagels bijwerken met een nagellak set

Wanneer je gelnagels laat zetten, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan het weer invloed hebben op hoe lang de nagels meegaan. Zo groeien nagels in de zomer ook een stuk sneller. Daarom is het slim om een extra nagellak set mee te nemen op vakantie. Wanneer je nagels na verloop van tijd op vakantie dan niet meer mooi zijn, kun je deze tijdens de vakantie gewoon zelf bijwerken. Het voordeel van een nagellak set is dat hierin alle benodigdheden bij elkaar verzameld zijn, dus hoef je zelf geen extra nagellak producten mee te nemen. 

Tips om je nagels mooi te houden 

Verder is het aan te raden om een coat mee te nemen die je over de nagellak aanbrengt. Zo blijft je nagellak langer mooi. Daarnaast is het verstandig om na het gebruik van zonnebrand lotion je nagels met een doekje schoon te maken. Wanneer je dit namelijk niet doet, trekt de zonnebrand in in de nagels en nagellak, waardoor deze verkleuren. Tot slot is het ook aan te raden nagelriem olie en handlotion mee te nemen. Gebruik de handlotion voordat je gaat slapen en smeer daarnaast nagelriem olie op je nagels en nagelriemen. Hierdoor voorkom je uitdroging van je handen en blijven je nagels flexibel, waardoor deze minder snel scheuren. 

Verzorgde nagels op vakantie

Als je je nagels mooi wilt houden, is een goede nagelverzorging ook belangrijk. Neem daarom ook een goede vijl mee op vakantie. Tijdens de vakantie groeien je nagels sneller. Langere nagels breken sneller af en daarom is het verstandig je nagels met een vijl op lengte te houden. Mocht je dan toch nagellak willen verwijderen, dan is het handig dat je nagellak remover pads bij je hebt. Het vele zand, water en chloor kunnen er op vakantie namelijk voor zorgen dat je nagellak toch slijt. Met nagellak remover pads, die makkelijk mee te nemen zijn, verwijder je snel je nagellak en kun je vervolgens weer een nieuwe laag aanbrengen.