Menu

Met de kinderen op vakantie

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, kun je even heerlijk van elkaar genieten. Toch is reizen met je kinderen net even anders dan reizen met bijvoorbeeld een vriendin of met je partner. Het begint natuurlijk met het kiezen van een geschikte bestemming. Wat zijn leuke kindvriendelijke bestemmingen? Daarnaast kan het ook een uitdaging zijn om je kinderen te vermaken, zeker als je onderweg bent. Wanneer je voor het eerst met je baby reist, zijn er nog een aantal extra dingen waar je op moet letten. Welke babykleding pak je voor je kleintje in? En welke verzorgingsproducten mag je verder niet vergeten?

Kindvriendelijke bestemming

Allereerst zul je op zoek moeten gaan naar een geschikte bestemming. Voor een kind maakt het gelukkig niet zoveel uit waar hij of zij naartoe gaat. Zolang het kind lekker kan spelen en aandacht van papa en mama krijgt is hij al snel tevreden. Zeker met jonge kinderen is het daarom af te raden om lang te reizen. Een leuke optie is daarom ons buurland België, waar voor kinderen genoeg te beleven valt. Verder kun je ook kiezen tussen verschillende soorten verblijven, bijvoorbeeld campings, hotels of vakantiehuisjes. Informeer vooraf naar de mogelijkheden voor kinderen. Zo heeft de ene camping bijvoorbeeld een leuk animatieteam, terwijl een andere camping minder kindvriendelijk is.

De juiste kleding voor je baby

Vooral als je voor het eerst met je baby op vakantie gaat, zul je misschien twijfelen welke babykleding je mee moet nemen. Het is in ieder geval verstandig om kleding mee te nemen die je kleintje standaard draagt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rompertjes, broekjes, shirtjes, truitjes, sokjes etcetera. Zorg ervoor, ook als je naar een zonnige locatie afreist, dat je zowel kleding met korte mouw en broek en lange mouw en broek meeneemt. Daarnaast is het ook verstandig om zwemkleding mee te nemen. Het liefst is deze zwemkleding UV-werend, zodat je baby goed tegen de zon beschermd is. Ook een zonnehoedje of petje en waterschoentjes mogen niet ontbreken.

Babyverzorging voor je kleintje

Daarnaast is het ook handig om voldoende babyverzorging mee te nemen. Natuurlijk is dit ook op locatie te koop, maar het is ook altijd fijn om zelf al wat bij je te hebben. Zorg er natuurlijk allereerst voor dat je genoeg luiers en billendoekjes meeneemt. Ook hydrofiele luiers zijn een grote aanrader wanneer je met je kindje gaat zwemmen. Zonnebrandcrème en aftersun mogen ook niet ontbreken, zodat je kleintje altijd tegen de zon is beschermd. Alle verzorgingsproducten die je verder dagelijks gebruikt, zijn ook verstandig om mee te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tandenborstel, babyzeep, babyshampoo, babyolie en een borsteltje. 

Entertainment voor onderweg

Zeker wanneer je een lange reis maakt, is het fijn als de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Voor oudere kinderen kun je bijvoorbeeld spelletjes aanschaffen, die speciaal voor onderweg zijn gemaakt. Jongere kindjes kunnen zich vermaken met boekjes kijken. Zo zijn voor peuters geluidenboekjes een aanrader, terwijl voor kleuters zoek boekjes erg populair zijn. Ook kun je kiezen voor magneetpuzzels. Zo kunnen je kinderen zich urenlang vermaken, zonder dat de puzzelstukjes kwijtraken. Neem ook zeker CD’s met de favoriete muziek van je kinderen mee, zo wordt de reis een stukje gezelliger. Tot slot kun je voor een lange autoreis ook een DVD speler aanschaffen, zodat je kinderen zich vermaken met een film.