Menu

Meer fietsen met Amslod

Zit je er over na te denken om een elektrische fiets kopen? Kijk dan altijd eerst naar de Amslod fietsen consumentenervaringen, maar je hoeft niet bang te zijn want Amslod Reviews zijn niks behalve positief. En dus als je daar verder niks mis mee kan vinden dan houdt heel weinig je tegen van een fiets kopen. In nederland is het niet zo gek om een fiets te hebben. Maar misschien gebruik je je fiets niet evenveel als andere. Het is wel heel goed om een fiets te gebruiken. We herinneren je hier aan de voordelen van een fiets gebruiken zodat jij straks ook weer niet te stoppen bent van de fiets pakken en op avontuur uit gaan. 

Met de fiets herontdek je veel

Als je op de fiets op pad gaat, zie je plaatsen met nieuwe ogen. Het is gewoon een verandering van perspectief, fietsen laat je in je eigen tempo verkennen met een trillend gevoel van vrijheid. Het is niet alleen heel erg veilig maar ook een hele goede manier om veel dingen te kunnen zien. Je kan heel gemakkelijk op de meeste wegen en paden als je een fiets hebt, zo kom je overal waar je al snel niet kan komen met de auto. Je hebt ook volop keuze – Het aantal fiets deelprogramma’s is wereldwijd sinds 2005 100 keer zo groot geworden en er staat een duizelingwekkende vloot van bijna 20 miljoen fietsen te wachten om een ​​ritje te maken. Zo kun je waar je ook bent lekker fietsen, niet alleen in je thuisplek. Fietsen is misschien wel het meest efficiënte voertuig ooit ontworpen. Een mens op een fiets is efficiënter (in calorieën per kilo en per kilometer) dan een trein, vrachtwagen, vliegtuig, boot, auto of motor. Het is 3 keer zo efficiënt als lopen.

Fietsen is gezonder dan met de auto

Met de fiets blijf je kalm, en je blijft gezond. Het is zeker geen geheim dat fietsen een gezondere manier van bewegen is en vaak een sneller alternatief voor auto en openbaar vervoer. In een recent onderzoek zei 57% van de mensen dat hun belangrijkste motivatie om te fietsen is om gezond en in balans te blijven. En dat helpt ook zeker, je kan zelfs al heel erg veel vet verbranden door alleen al te fietsen, je hoeft niet eens je dieet erop aan te passen. Energie, lucht en geluid wordt ook bespaard door dat jij gaat fietsen. het kost 10 keer minder energie om een ​​fiets te produceren dan een auto. Overschakelen van de auto naar de fiets voor een rit van minder dan 10 km kan de CO2-uitstoot met wel 1,5 ton per persoon per jaar verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren, vooral in steden. En fietsen vermindert verkeerslawaai voor een positieve impact op de menselijke gezondheid en ecosystemen.

Extra informatie over fietsen

Kortom, fietsen is goed voor je gezondheid en het milieu. Dus geen excuses meer om geen fiets te gebruiken tijdens je volgende reis. Om af te sluiten zetten we nog onze favoriete fiets feiten op een rijtje. Er zijn ongeveer 1 miljard fietsen in de wereld, ongeveer twee keer zoveel als motorvoertuigen; Jaarlijks worden er wereldwijd ongeveer 100 miljoen fietsen geproduceerd; Het land met de meeste fietsen is China, eigenlijk staat bijna de helft van de wereldvoorraad fietsen in China!; Het land dat de meeste verplaatsingen op de fiets maakt, is Nederland, bijna 1 op de 3 verplaatsingen gebeurt op de fiets.