Menu

Hoe kun je veilig op vakantie gaan? 

Naar welk land trek jij de komende vakantieperiode? Om veilig op vakantie te kunnen gaan is het verstandig vooraf een aantal maatregelen te treffen. Je hebt het vast al eens gehoord; leg geen waardevolle spullen in het zicht van voorbijgangers. Het maakt de kans op een inbraak in huis onnodig groot. Kijk ook naar de beveiliging van sloten in huis, die de basis vormen van een degelijke inbraakpreventie. Mogelijk loont het om de huidige sloten op ramen en deuren nog voor de vakantie aanbreekt te vervangen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen. 

Crime scene – thief or burglar hand in gloves holding metal crowbar break opening home door lock

Installeer een alarmsysteem in huis 

Sloten alleen zullen niet voldoende zijn om een inbraak te voorkomen. Zelfs sloten met een hoge score van Stichting Kwaliteit Gevelbouw gaan een inbraak in huis nooit volledig tegen. Het is om deze reden verstandig een goed slot te combineren met een alarmsysteem. Je hebt hierbij de keuze tussen een alarmsysteem als bestaand pakket en een alarmsysteem welke je zelf samenstelt. Het voordeel van een pakket wat je zelf samenstelt zit in het feit, dat je deze aan kunt laten sluiten bij de beveiligingsrisico’s binnen je woning.  

Tips om een inbraak in je vakantie te verkleinen 

Naast de keuze voor goede sloten en het gebruik van een alarmsysteem in huis zijn er meer opties om de kans op een inbraak te verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je foto’s van de vakantie pas na thuiskomst deelt via sociale kanalen. Inbrekers zoeken naar foto’s van vakantiegangers, om op die manier te achterhalen of mensen thuis zijn. Het delen van foto’s kan logischerwijs wel, wanneer je profielen volledig afgeschermd zijn. Ook het gebruik van slimme verlichting in huis helpt de kans op een inbraak te verkleinen. Met een tijdschakelaar is het mogelijk de lampen automatisch in- en uit te laten schakelen.