Menu

Het huis veilig achterlaten doe je zo! 

Wanneer staat jouw eerstvolgende vakantie gepland? Tijdens je vakantie wil je de woning met een gerust hart achter kunnen laten. Er zijn verschillende manieren waarop je het risico op een inbraak tijdens je vakantie kunt verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een slimme deurbel. Je krijgt direct een melding op je telefoon, wanneer er iemand aanbelt. Veel inbrekers zullen door aan te bellen controleren of er iemand in de woning aanwezig is. Een alternatief is een slimme camera aan de gevel, welke een melding op je telefoon toont zodra er zich iemand in je tuin of op de oprit bevindt. Zorg er daarnaast voor dat ieder raam voorzien is van een veiligheidsslot.

close up of a burglar with gloves picking a lock.

Focus je niet alleen op de beveiliging van de voordeur 

Op het moment dat men de inbraakbeveiliging van een woning probeert te verbeteren, wordt vaak direct naar de voordeur gekeken. Door het slot op de voordeur te vervangen hoopt men de kans op een inbraakpoging in de vakantieperiode te verkleinen. Hoewel het bepaald geen kwaad kan om een nieuw slot op de voordeur te plaatsen, is het belangrijk verder te kijken. Denk aan een raam naast het platte dak van de uitbouw, of bijvoorbeeld in de omgeving van een regenpijp. Zonder goed slot op zo’n raam, zou de kans op een inbraak onnodig groot zijn. 

Zorg voor een alarmsysteem in je woning 

De beveiliging van een woning wordt over het algemeen opgebouwd met verschillende lagen. Sloten op ramen en deuren en bijvoorbeeld de beveiligingscamera aan de gevel vormen twee van deze lagen. Een derde laag is het alarmsysteem in huis. Een alarmsysteem is onmisbaar, daar het inbrekers afschrikt als zij het slot hebben weten te forceren. Voordat je een alarmsysteem monteert is het zaak om te achterhalen welke risico’s er in de beveiliging van je woning zitten.