Menu

Een goede zorgverzekering, of een goedkope?

Er verandert ieder jaar wel iets in jouw leven. Dit betekent ook dat je misschien voor het komende jaar iets wél, of juist niet meer hoeft te verzekeren. Dit geldt voor meerdere dingen in het leven, maar al helemaal als het gaat om een zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld merkt dat je wat last begint te krijgen van je kies, is het verstandig je het komende jaar beter te verzekeren als het gaat om tandzorg. Naast het zorgaspect is het ieder jaar switchen van verzekering ook goed voor je portemonnee! Door ieder jaar je persoonlijke situatie te bekijken kun je hier je zorgverzekering op aanpassen. Door bepaalde modules aan of juist uit te zetten kun je tot enkele tientallen euro’s per maand besparen. 

Goede zorgverzekering

Het belangrijkste aspect rondom een zorgverzekering is dat je een goede zorgverzekering hebt. Een goede zorgverzekering beschermt jou tegen ongeplande kosten. Door een pakket samen te stellen bij een zorgverzekeraar kun jij precies bepalen wat je wel of juist niet wilt verzekeren het komende jaar. Een belangrijk aspect als het gaat om het afsluiten van een zorgverzekering is het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je dient bij te dragen als je gebruik maakt van de zorgverzekering. Als jij bijvoorbeeld een eigen risico hebt van 685 euro en je zorgkosten maakt voor 500 euro, dan is de volledige rekening voor jezelf. Als je een eigen risico hebt van 385 euro, dan betaal je slechts de 385 euro en vergoed de zorgverzekeraar het overige bedrag van 115 euro. Als je bijvoorbeeld weet dat je komend jaar een operatie gepland hebt, dan is het verstandig om je eigen risico voor dat jaar te minimaliseren! Zo weet je dat je van deze operatie slechts 385 euro zelf hoeft te betalen.

Goedkope zorgverzekering

Voor veel mensen is de goedkoopste zorgverzekering afdoende omdat ze gedurende het jaar geen gebruik maken van een zorgverzekering. Omdat een zorgverzekering in Nederland wel verplicht is, kun je in deze gevallen kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. Als je wilt weten welke zorgverzekering het goedkoopste is is het verstandig om gebruik te maken van een zogeheten zorgverzekering vergelijken tool. In deze tools kun je invullen van welke zorg je wel en geen gebruik wilt gaan maken in het komende jaar. De tool berekent vervolgens welke zorgverzekering in jouw situatie het goedkoopste is. Je vindt de meest actuele tools met een simpele zoekopdracht in Google: “Zorgverzekering vergelijken 2021”.