Menu

Een cursus Frans voor op vakantie is altijd mooi meegenomen

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Frankrijk of een ander Franstalig land, de taal spreken is altijd mooi meegenomen. Is dat echter niet het geval, een cursus Frans volgen is dan zeker op zijn plaats. Nu bestaan er diverse mogelijkheden. Zelf aan de slag gaan is een optie, maar het risico is, dat de drive op den duur ontbreekt. Wellicht is dan een summer school Frans op zijn plaats.

Summer school

Wat biedt een summer school

Met de term summer school duidt men aan dat het om cursussen gaat die in de zomer plaatsvinden. Vaak komt er een vorm van sponsoring in voor afkomstig van bedrijven of scholen en de nadruk ligt op het bijbrengen van extra vaardigheden. Vaardigheden die je normaliter niet tegenkomt bij regulier onderwijs. Wil je dus op een praktische wijze Frans leren, een cursus Frans voor op vakantie volgen in de hoedanigheid van een summer school is absoluut aan te raden. Het onderwijs vindt plaats in de maanden juli en augustus en de duur varieert van één tot zes weken. Dat is ook het ideale moment om iets te leren, aangezien je je in een iets rustigere modus bevindt en dat zorgt er weer voor dat je dingen makkelijker oppakt.

Pluspunten summer school

Het voordeel van een summer school is, dat er vaak geen toelatingseisen gelden. Je dient dus niet perse een bepaalde leeftijd te hebben of aan andere voorwaarden te voldoen. Daarnaast kom je er ook mensen tegen die dezelfde interesse delen en ook dat kan weer tot iets positiefs leiden. Vele summer schools zijn online en dat is weer handig mocht reistijd een rol spelen. Ook dien je de CV niet te vergeten. Ondanks dat er sprake is van bijvoorbeeld een cursus Frans voor op vakantie, het toont aan dat je leergierig bent en dat is alvast een mooie plus voor als je ooit gaat solliciteren.