Menu

De drie C’s om naartoe te vluchten

De decembermaand: het wordt vroeger donker, overal zijn lichtjes te zien, de kerstboom wordt opgetogen en familie komt over de vloer. Klinkt voor velen als een fijne periode die is aangebroken, maar ondertussen wordt het ook kouder, je bent sneller ziek. Houd jij in tegenstelling tot al die anderen eigenlijk helemaal niet van de koude decembermaand? Spendeer jij de winter liever buiten in de zon, in plaats van in een donkere woonkamer op de bank? Dan zijn er hier een paar tips waar jij de komende tijd goed terecht kan!

Curaçao

Als er één plek is waar jij tijdens onze winter goed terecht kan, is het wel Curaçao. Gemiddeld ligt de luchttemperatuur rond de 30º celsius, wat ook geldt voor de zee: deze is op Curaçao tijdens de wintertijd ongeveer 30º. Je hebt dus naast het zonnen op het strand, ook nog genoeg te doen in de zee. In plaats van weer dezelfde kerstfilms kijken, kan jij gaan bodyboarden, surfen, waterskiën; de opties zijn eindeloos. Vliegtickets en all-inclusive deals zijn gemakkelijk te boeken via reisorganisaties Tui, Corendon en de Vakantiediscounter. En het mooie is: je kan binnen één dag op het prachtige eiland zijn. Wanneer je een directe vlucht neemt vanaf Amsterdam, bedraagt de vliegtijd van Curaçao een kleine tien uur. ‘s Ochtends weg, betekent dus ‘s avonds met je blote voeten in het warme zand.

Cyprus

Klinkt dertig graden in de zon toch net iets te warm voor jou? Wil jij wel naar de warmte toe, maar toch dagelijks actief blijven? Dan is Cyprus misschien een geschikte optie voor jou. In november ligt de temperatuur op Cyprus rond de 23º celsius en zal je dus gerust een rondje gaan fietsen, hardlopen, of in het heldere water te gaan snorkelen. Ofwel op jezelf, ofwel met een ervaren gids die je de mooiste plekjes van het eiland kan laten zien. Natuurlijk moet je op het mooie eiland niet vergeten een van de vele mooie bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Kourion, St. Hilarion of Larnaca. Deze eeuwenoude ruïnes kan je niet missen tijdens een tripje naar Cyprus. Een mooie bijkomstigheid van Cyprus is dat de vliegtijd maar vier uur bedraagt! Als toevluchtsoord is dit dus zeker een plek om niet te vergeten.

Cuba

Klinkt dertig graden bij jou juist wel goed in de oren, en kan je zelfs nog wel wat meer aan? Dan is de laatste C de uitgelezen plek voor jou. In Cuba is het tijdens onze wintermaanden aan de kust ongeveer 32º celsius, en zijn niet alleen stranddagen, maar ook strandavonden heerlijk. Overdag is de kust van Cuba ideaal om met een boek op het strand te liggen, maar ‘s avonds laat jaagt de temperatuur je niet van het zand af. Na een diner bij de ondergaande zon, zijn de omstandigheden op het strand nog steeds ideaal voor een wandeling of een potje beach volleybal. Net zoals Curaçao kan je in één dag van het donkere, koude Schiphol, staan op de warme Cubaanse bodem. De vliegtijd van Amsterdam naar Cuba bedraagt namelijk zo’n tien uur. Boek dus vanavond nog, en jij staat morgenavond met je teenslippers en je zonnebril te kijken naar een zomerse zonsondergang, middenin de winter.