Menu

De Ardennen is een van de beste kampeerlocaties in Europa

Nederlanders zijn dol op kamperen. In de zomer trekken we er dan ook vaak massaal op uit richting het zuiden. Met de tent, vouwwagen of caravan genieten we van onze welverdiende vakantie. Meestal gaat de kampeervakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië, maar we hoeven het helemaal niet zo ver van huis te zoeken. Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt namelijk een van beste kampeergebieden in Europa, de Belgische Ardennen. De Ardennen is een heuvelrijk en zeer groen gebied met tal van campings, prachtige rivieren en zeer veel verschillende mogelijkheden voor activiteiten in de adembenemende natuur.

Tip: Survival Ardennen: Sportieve Outdoor Activiteiten Durbuy België

Door de korte rijafstand zijn de Ardennen uitstekend geschikt voor een lang weekend of midweek
De korte rijafstand naar de Ardennen maken de Ardennen de ideale bestemming voor Nederlanders die houden van kamperen. Niet alleen voor de zomervakantie, maar ook voor een lang weekend of een midweek er even tussenuit is dit natuurlijk prima te berijden. De Ardennen zijn niet alleen zeer goed ingericht op gezinnen die willen kamperen, maar er zijn ook tal van mogelijkheden voor grotere groepen. Dit gebied is dan ook vrijwel het hele jaar goed bezocht door vele scoutingverengingen, maar ook scholen en studentenorganisaties die hier hun kampen en introductieweken houden. Het gebied is erg goed ingericht op groepen en er zijn tal van tours te boeken om bijvoorbeeld te wandelen, fietsen of survivallen.

Uitgelicht: Actieve survival week in de Ardennen

Er zijn diverse accommodaties te boeken op een van de vele campings in de Ardennen
Er lopen verschillende rivieren door de heuvelrijke Ardennen en vele campings zijn dan ook gelegen aan de oevers van deze rivieren, zodat je heerlijk een verfrissend duik kan nemen wanneer het warm is in de zomer. Je kan zelfs vanaf de camping al aan je kano of survival avonturen beginnen. De meeste campings bieden alle informatie over het gebied die je nodig hebt en meerdere campings voorzien ook in de verhuur van fietsen en kano’s. Wanneer je zelf niet over alle kampeerbenodigdheden beschikt, zijn er altijd wel campings te vinden die ook blokhutten, stacaravans of tenten verhuren, zodat je op de bestemming aangekomen niet eerst nog een tent hoeft op te slaan, maar je direct je intrek kan namen en aan je vakantie kan beginnen.