OmgevingDomaine La Vie Tara, een oud buitenverblijf van een klooster uit 1928, ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc. Het gezellige dorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes. In de omgeving is meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes aangelegd met een overvloed aan bosbessen, paddenstoelen en inspirerende vergezichten. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

  • 12 km: “Ardèche dorp in miniatuur ‘Col du Buisson
  • 18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman
  • 16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay
  • 20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk
  • 25 km: Safaripark Peaugres

Het klimaat

Lalouvesc is tevens een bergdorpje. Het ligt op 1080 meter hoogte en heeft het predikaat Centre Climatique. Dit betekent dat de lucht hier uitermate zuiver is. Een ander voordeel van de hoogte is dat het in de zomer niet de extreem hoge temperaturen kent van het uiterste zuiden van Frankrijk, maar een aangenaam klimaat heeft. Een prettige bijkomstigheid is dat we door de hoogte geen last hebben van vervelende stekende insecten. Ook in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk.

© 2020 La Vie Tara - by studio red187