Motor-arrangementExclusief voor gasten van La Vie Tara heeft Peter Cornelisz prachtige routes uitgezet.

Elke dag een ander landschap. Dat kan in Frankrijk, het motorland bij uitstek. De ene dag denk je in Zweden te rijden, de andere dag waan je je in Toscane, en de dag daarna denk je onwillekeurig aan de wijngebieden van de Moezel. En dat kan allemaal vanuit Lalouvesc, ons levendig pelgrimsdorpje op de top van het groene, noordelijke gedeelte van de Ardeche. Vanaf dit op 1000 meter hoogte gelegen dorp lopen wegen in alle richtingen. Rustige wegen waar het heerlijk sturen is op je motor.

V13_0864_2 1600x1200Afwisselend bredere slingerende wegen waar je af en toe een authentiek Frans dorpje passeert, en spannende kleine landweggetjes, waar de madeliefjes midden op de weg groeien. Geen Alpentoppen van boven de 2500 meter, maar gedurende de week passeer je tientallen Cols tussen de 750 en 1500 meter. Bijna overal heb je schitterende uitzichten. Dat begint al als je Lalouvesc naar het Oosten verlaat.

Bij helder weer zie je de hoge toppen van de Franse Alpen. Daarvoor ligt het Rhônedal. Uiteraard gaan we een dag richting de Alpen. Onderweg bezoeken we bezienswaardige plaatsen met een rijke historie, een indrukwekkende abdij of een gezellig centrum met leuke terrasjes. Uiteraard rijden we naar het zuidelijker gelegen toeristische deel van de Ardeche. Favoriet bij Nederlandse kampeerders door het fraaie weer en de heerlijke riviertjes.

V13_0848_2 1600x1200Natuurlijk zien we ook de bekende Pont d’Arc, een natuurlijke brug over de rivier de Ardeche. Meer (noord)westelijk ligt de Auvergne met zijn fraaie bossen. We komen plaatsen als Le Puy-en-Velay, Ambert en La Chaise de Dieu tegen. Allemaal met fraaie kerken en daar direct omheen liggende terrasjes.

Via een noordelijke lus komen we in het Rhônedal. Heel veel wijngaarden, en dus bijna gegarandeerd warm en zonnig weer. Onderweg komen we langs de oude distilleerderij van Jean Gauthier met het Musee Alambic. Daarna kun je nog kiezen uit een bezoek aan een Zwarte Madonna of een 11e eeuwse Romaanse kerk in een dorp met 7 inwoners (in 2013).

Kortom, zeer afwisselende, vlot te rijden routes, in een prachtig landschap. Nergens drukte: op 2 dagen kom je gedurende in totaal 600 km geen enkel stoplicht tegen. In Nederland zal je dat niet lukken. Vind je de Franse taal een reden om niet naar Frankrijk te gaan? Dan moet je deze toer juist wel doen. We staan u natuurlijk in Nederlands te woord, en mocht u assistentie nodig hebben dan helpen we u graag.

col_de_rousset_in_de_vercors_1600x1200Verder hebben we een garage waar uw motor eventueel de nacht kan doorbrengen. Bij vertrek vanaf La Vie Tara krijgt u de motorroute voor die dag mee, en zo hebben we 6 verschillende routes.

De routes staan wel in een bepaalde volgorde, zodat je steeds een andere richting oprijdt, maar de routes kunnen uiteraard ook in een andere volgorde gereden worden. Bijvoorbeeld omdat het weer ergens anders net even beter is of omdat je een dag even wat minder kilometers wilt rijden.

Alle routes zijn natuurlijk ook met een auto te rijden, maar houdt wel rekening met vaak wat smallere wegen, vanzelfsprekend is vertrek en aankomst op La Vie Tara. Op ons grote terras buiten is het ’s avonds gezellig evalueren onder het genot van een wijntje of biertje om vervolgens te genieten van het 3 gangendiner. Kijk ook eens op onderstaande link om vast in de stemming te komen.

Onze enorme dank gaat uit naar Peter Cornelisz en Jans Koopmans voor het rijden/samenstellen van de routes, het maken van de foto`s en alle omschrijvingen.

Onze prijzen:
Graag informeren wij u over onze prijzen voor bijvoorbeeld een  7-daags arrangement incl. 7 overnachtingen, ontbijt, 3 gangen diner en de 6 routes

Neem voor beschikbaarheid en meer informatie hier contact op

© 2020 La Vie Tara - by studio red187