Yogaweek door yogastudio Westland
Van zaterdag 8 tot zaterdag 15 juni 2019 organiseert yogastudio Westland

`Een unieke week voor jezelf’
Wat boffen we met het vinden van weer een bijzondere yogaplek in Frankrijk. Domaine La Vie Tara ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc. Dit gezellige bergdorpje ligt midden in de groene Ardeche, op een hoogte van 1080 meter. De lucht is hier uitermate zuiver. Een yogaweek beleven op deze plek, waarin rust, ontspanning en verdieping centraal staan. Je mag ‘thuiskomen’ in een warme, liefdevolle, inspirerende en spirituele omgeving.

De accommodatie
La Vie Tara is een groot landhuis, een voormalig klooster, met een prachtige interne kapel. Aan de kapel grenst een ruime sfeervolle woonkamer met diverse zitjes, een serre en grote openhaard. Het huis bestaat uit meerdere verdiepingen.
Er zijn 16 sfeervolle, verschillende slaapkamers, een eetkamer en diverse gezellige ontmoetingsplekken. Er is een ruime vierkante zaal met houten vloer voor yogalessen. Ook is er nog een kleine, uitgebreide bibliotheek en een filmruimte.

Er zijn allerlei hoekjes en plekjes waar je kunt ontspannen. Er zijn volop mogelijkheden voor buitenlessen.

Het klooster/landhuis omvat een heel grote tuin en erachter loop je zo het bos in, met adembenemend mooie uitkijkpunten over heel de Ardèche. Je kijkt over de Rhône-vallei en in de verte zie je de Alpen liggen. Als het helder is, kun je de Mont Blanc zien.

Een yogaweek op deze unieke, krachtige plek, met zulke zuivere lucht, is een week om tot rust te komen en te genieten van al wat het leven biedt. Je mag je laven aan de prachtige omgeving, waarin je naast het volgen van de dagelijkse yoga/meditaties en dans bijzonder fijn kunt wandelen, schilderen, fietsen en nog veel meer.

Het programma omvat
– Yoga
– Meditatie
– Sacrale dans
– Uitstapje naar een gezellige markt in de omgeving
– Mooie wandelingen
– Meer bijzondere uitstapjes, zoals een rit met een fietstrein door de valleien
– Activiteiten zoals kampvuur en spontane activiteiten

De accommodatie
• 16 sfeervolle kamers
• gezellige tuin met diverse zitjes
• diverse workshopruimtes
• prachtige authentieke kapel met vleugel
• sfeervolle woonkamer met serre
• uitgebreide bibliotheek

Samenvatting
• Een compleet verzorgd verblijf op basis van volpension: uitgebreid ontbijt, lunch, driegangendiner, inclusief alle koffie/thee, wijn, bier en sapjes.
• De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Dagelijks bereiden ze maaltijden van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Als je vegetariër bent, geen vlees en/of vis eet, mag je dit aangeven. Ook met diëten kan rekening worden gehouden.
• Verblijf in een één- of tweepersoonskamer, inclusief lakens en handdoeken.
• Dagelijkse yoga- en meditatiebijeenkomsten, dans, wandelingen. • Uitstapjes, zoals een ritje met een stoomtrein door de valleien en een ritje met een fietstrein door de bergen (extra kosten hiervoor bedragen circa 15,-).

Kosten
De kosten bedragen:
* voor verblijf in luxe tweepersoonskamer met eigen douche en toilet op de kamer € 795,- per persoon. Er zijn zes van deze kamers beschikbaar.
* voor verblijf in een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet op de gang € 755,- per persoon. Er zijn drie van deze kamers beschikbaar.
* voor verblijf in een tweepersoonskamer met douche en toilet op de gang € 705,- per persoon. Er zijn twee kamers beschikbaar.
* voor verblijf in een eenpersoonskamer met douche en toilet op de gang € 795,- per persoon. Er zijn vijf kamers beschikbaar.
* voor verblijf alleen in een tweepersoonkamer met eigen douche en toilet op de kamer € 895,- (beschikbaar als er tweepersoonkamers over blijven).

Zeven dagen lang: je verdiepen, ontspannen, tijd om te voelen, te ervaren, te bezinnen, te delen, jezelf te ontmoeten, jezelf te zijn. Je verbinden met dat wat er is.

Het team
Lucia de Jong. Zij geeft met veel liefde en bezieling meditatie, yoga en sacrale dans. Ze is eigenares van Yogastudio Westland (www.yogawestland.com) en verzorgt al veel jaren yogaweken in Frankrijk. Je kunt haar bereiken onder nummer 06 2685 2848 en via yogawestland@gmail.com.

Fred Tazelaar. Hij leidt een eigen schildersbedrijf en is daarnaast yogadocent bij Yogastudio Westland. Fred geeft graag wat meer uitdagende yogalessen met een knipoog naar Taekwondo, Astanga en Yin Yoga. ‘Go with the flow’, yoga met een twist. Je kunt hem bereiken onder nummer 06 2941 6275.

Gastheer Fred en gastvrouw Patricia Bol wonen al jaren op La Vie Tara, samen met hun zoon Julian. Ze worden in hun werk ondersteund door vrijwilligers. Fred is bovendien kok, die met passie kookt. Deze Nederlandse eigenaren leggen je echt in de watten. Met heerlijke maaltijden, mooie kamers en sfeervolle ontmoetingsruimtes. Fred en Patricia doen hun uiterste best het iedereen naar de zin te maken.

Inschrijven
Inschrijving gebeurt op basis van een volledig ingevuld boekingsformulier. Pas na aanbetaling van 100,- is je inschrijving definitief. Als je deelneemt aan de 1e week (van 9 juni tot 15 juni), moet het resterende bedrag betaald zijn voor 2 april 2018. Als je deelneemt aan de 2e week (van 18 tot 25 augustus) moet het resterende bedrag betaald zijn voor 11 juni 2018.

Vervoer
Met de trein (TGV/ Thalys) In de maanden juli/augustus rijdt de Thalys direct vanuit Amsterdam naar Valence. Boekingen en/of meer informatie over tijden en prijzen: tel. 0900-9296 of www.ns.nl/internationaal of www.hispeed.nl.

Met de auto
Vanuit Randstad/West-Nederland: Breda>Antwerpen>Brussel>Namen>Luxemburg. Vanaf Luxemburg: Metz>Nancy>Dijon>Lyon.

Vliegtuig
Vanaf Schiphol o.a. met KLM en Easyjet vliegen naar Lyon. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vlucht. Ook met andere luchtvaartmaatschappijen zijn er goedkope vluchten te boeken.

Adres
La Vie Tara
Route de St. Bonnet
07520 Lalouvesc Ardeche – Frankrijk
+33(0)475 67 85 32 +31(0)6 81338434
lavietara@hotmail.nl

© 2020 La Vie Tara - by studio red187