Theaterreis met Arne Sybren PostmaArne Sybren Postma presenteert:
i.s.m. La Vie Tara
TEN LIEFDE
Theater in de Ardèche
Een spetterende week theatermaken op een fantastische locatie in het Zuid Franse Lalouvesc.
van zaterdag 14 t/m zaterdag 21 juli 2018
Ko van den Bosch: TEN LIEFDE
Romeo: Nu verwarmt mijn kus jouw koude lippen.
Julia: Ik smelt.
Romeo: Dat had Shakespeare niet kunnen verzinnen.
Julia: Welke Shakespeare? Kus me!
Voor de derde keer een theaterweek in het voormalig vrouwenklooster La Vie Tara, in het pittoreske bergdorp Lalouvesc. Wil je op een prachtige locatie in het Zuiden van Frankrijk een mooi theaterstuk maken, in een ontspannen sfeer, met andere gedreven liefhebbers van theater? En wil je daarnaast kunnen wandelen, genieten van het goede Franse leven en van de culinaire gastvrijheid van Fred Bol en zijn vrouw, de eigenaars van dit schitterende voormalige klooster in de Franse Haut-Ardeche?
Kom dan mee naar deze schitterende en uitdagende theatervakantie!
Dit jaar werken we aan een tekst van Ko van den Bosch: TEN LIEFDE. Van den Bosch staat bekend als schrijver en acteur van Neerlands rauwste theatergroep Alex d’Electrique. De hilarische tekst TEN LIEFDE vertelt het verhaal van Romeo en Julia 20 jaar later. R&R zijn nooit gestorven, en dat heeft zo zijn gevolgen.
De oorspronkelijke dialoog kan in zeer variabele bezetting worden gespeeld: het aantal Romeo’s en Julia’s is afhankelijk van het aantal inschrijvingen, maar iedereen zal een aantal scènes voor zijn of haar rekening nemen, en meedenken over decor, kostuum en speellocatie.
De cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginner tot ver gevorderde spelers; iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau benaderd.

ArneOver de docent
Regisseur Arne Sybren Postma (1971) is professioneel theatermaker met ruim 50 regies op zijn naam. Hij studeerde geschiedenis en deed een praktijkopleiding aan verschillende theaters in Duitsland. Met zijn eigen gezelschap De Kraamkamer maakt bij kleinschalige modern repertoirevoorstellingen in Den Haag. Bij het Openluchttheater Zuiderpark maakte hij afgelopen kerstperiode een grootschalige Scrooge-voorstelling in de openlucht.
Hij heeft tweemaal eerder de theaterreis naar Lalouvesc begeleid, eenmaal in zes dagen een stuk vanuit improvisatie gemaakt, en eenmaal een dialogenfestival met zes stukken gecreëerd.

Praktisch
Voorafgaand aan de reis wordt tijdens een eerste bijeenkomst in Den Haag met alle cursisten besloten hoe de rolverdeling is. Een monoloog spelen behoort ook tot de mogelijkheden. In Frankrijk zijn de aan- en afreisdagen op zaterdag. Van zondag t/m vrijdag werken we dagelijks aan
de dialogen, diepen we de rollen uit, kijken we naar verschillende manieren van acteren en gaan we op zoek naar kostuum en decor. Het klooster heeft zeer veel mooie ruimtes die geschikt zijn voor locatietheater. Ook is er een prachtige tuin!
Er wordt dagelijks gerepeteerd in de kapel, in blokken van 9:30 tot 12:30, van 13:30 tot 15:30 en van 20 tot 22 uur. Mogelijk kom je niet elk blok aan bod, maar er is voldoende tijd om van elke scene een prachtige mini-voorstelling te maken. Daarnaast is er veel vrije tijd om de prachtige omgeving in de Ardèche en het pittoreske dorp Lalouvesc te bewonderen.
De presentaties vinden plaats op vrijdag 20 juli voor Nederlandstalig publiek, dat we zelf zullen werven onder de vele toeristen ter plaatse. Daarnaast heeft de Nederlandse uitbater van La Vie Tara een groot Nederlandstalig netwerk in de regio.

Zakelijke info
Data: 14 juli 2018 t/m 21 juli 2018
Locatie: La Vie Tara
Route de St. Bonnet
07520 Lalouvesc
Ardeche, Frankrijk
website: www. lavietara.nl
Lalouvesc is goed te bereiken met de zomer- Thalys naar Valence, alwaar u wordt opgehaald. Prijs: € 719,00
Inbegrepen: eigen kamer (gedeeld douche/toilet), ontbijt, lunch en diner.
Upgraden naar kamer met eigen doche/toilet is mogelijk tegen een meerprijs van € 70,00
Opgeven bij: Arne Sybren Postma
(cursusleider): theater@arnesybrenpostma.nl,
of 06-51800074
Maximaal aantal cursisten: 12

 

 

© 2018 La Vie Tara - by studio red187