ZEN- YOGA- MINDFULNESS- PLEZIER- GENIETENLeven vanuit je hart, leven vanuit passie

In de week van 11 t/m 18 mei 2019 organiseert AANDACHT-IS-LEVEN een heerlijke week op La Vie Tara

danny 1La Vie Tara is gelegen op ruim 1000m hoogte, in de ‘groene’ Ardéche, waar je de ruimte hebt om weer even bij (jezelf) te komen. Door middel van een uitgebalanceerd programma is er tijd voor ontwikkeling, verdieping, ontgiften, maar vooral ook om te ontspannen en te genieten.

Voor persoonlijke ontwikkeling wordt een mix van Zen-meditatie, verschillende vormen van yoga, mindfulness, ademhalingsoefeningen en Inquiry aangeboden. Ter plekke is er een ruime keuze uit ontspannende activiteiten zoals: wandelen, paardrijden, tennis een bezoekje aan een van de omliggende dorpjes, een ritje met een stoomtrein of de prachtige vélo-rail. Bovendien kun je je laten inspireren tot het maken van een schilderij, een tekening of gedicht. Maar uiteraard ben je ook helemaal vrij om lekker te onthaasten in de prachtige tuin met een boek of om weg te mijmeren in het uitzicht vanaf het terras.

Ons thema deze week is: ‘Leven vanuit je hart, leven vanuit passie’, waarbij genieten van ‘hetgeen er al is’ en dankbaarheid centraal staan. We kennen allemaal de innerlijke criticus, de stem(men) die onophoudelijk onze ideeën of activiteiten ondermijnen of juist toejuichen. Kunnen we er tijdens deze week bij stil staan om dit rollenspel te temperen? Is het mogelijk om onszelf eens lekker met rust te laten? Op een mindful(le) en bewuste manier kunnen we, bij onszelf, nagaan wat er bijvoorbeeld gebeurt wanneer het even niet zo gaat zoals we hadden gehoopt of gepland. Reageren we, automatisch, vanuit de vlucht-, of vecht modus als we uit onze comfort zone komen, of is er een moment waarop we kunnen observeren? Door momenten te gebruiken, bijvoorbeeld in meditatie, de yoga-poses, het eten in stilte of tijdens de interactie met de groep, om naar binnen te kijken en te zien hoe we reageren op situaties, zullen we dingen gaan herkennen. Deze inzichten kunnen we direct toepassen in ons dagelijks leven en gebruiken om automatisch ingesleten patronen te herkennen en uiteindelijk te doorbreken.

Programma:

– In de ochtend zullen we vroeg met meditatie en loopmeditatie starten.
– Gevolgd door Pranayama (ademhalingsoefeningen) en yoga
– Ontbijt
– Tijd voor jezelf, een gezamenlijk tripje of een middag programma.
– Lunch wanneer we op de lokatie zijn.
– Mindfulness wandeling/ wandel meditatie of andere eind van de middag activiteit.
– Meditatie of Inquiry oefening
– Lichte yoga
– Diner
– Avond meditatie, mogelijkheid tot delen van inzichten of dingen die je bezighouden, waarbij één iemand praat en de anderen enkel luisteren.
* Tijdens een groot deel van de gezamenlijke oefeningen en de maaltijden zullen we ’social silence’ beoefenen. *

Begeleiding: Danny Snoek en Ramon Roelofs

Investering: 
kamer met een bed, wastafel.  -Douche en toilet op gang € 825,-
kamer  met 2  losse bedden en wastafel.  -Douche en toilet op de gang. € 825,- (bij gebruik van 2 personen= € 725,- PP).
kamer met 2 losse bedden, wastafel eigen douche.  -Toilet op de gang!€ 850,- (bij gebruik van 2 personen= € 750,- PP).
kamer  met 2  losse bedden, wastafel en eigen douche en toilet! € 900,- (bij gebruik van 2 personen= € 800,- PP).

Onze Hollandse gastheer Fred en gastvrouw Patricia Bol wonen al jaren op La Vie Tara, samen met hun zoon Julian. Ze worden in hun werk ondersteund door vrijwilligers. Fred is bovendien een gepassioneerde kok. Met heerlijke maaltijden, mooie kamers en sfeervolle ontmoetingsruimtes doen Fred en Patricia hun uiterste best het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Inschrijven

Graag op basis van het sturen van een mail naar info@aandacht-is-leven.nu met daarin je gegevens. Dan sturen wij je een retour mail met daarin de bankgegevens waarop je de aanbetaling kunt storten. Pas na aanbetaling van 100,- is je inschrijving definitief. Alle inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Alle prijzen zijn inclusief begeleiding en volpension, echter exclusief alle extra’s ter plekke,

Vervoer
Met de trein (TGV/ Thalys) de Thalys rijdt direct vanuit Amsterdam naar Valence. Boekingen en/of meer informatie over tijden en prijzen: tel. 0900-9296 of www.ns.nl/internationaal of www.hispeed.nl.

Met de auto
Vanuit Randstad/West-Nederland: Breda>Antwerpen>Brussel>Namen>Luxemburg. Vanaf Luxemburg: Metz>Nancy>Dijon>Lyon.

Vliegtuig
Vanaf Schiphol o.a. met KLM en Easyjet vliegen naar Lyon. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vlucht. Ook met andere luchtvaartmaatschappijen zijn er goedkope vluchten te boeken.

Carpool
Als je ons laat weten dat je geïnteresseerd bent om samen met iemand te rijden als jezelf vervoer hebt of je wilt meerijden laat dit ons dan ook even via de mail weten.

 

© 2020 La Vie Tara - by studio red187