Workshop zandsculpturen in samenwerking met De ZandacademieVan zaterdag 6 t/m 13 juli verzorgt de Zandacademie/ WSSA (World Sand  Sculpting  Academy) een workshop zandsculpturen bouwen bij La Vie Tara. Het doel van de cursus is om de deelnemers (meer) ervaring op te laten doen in het bouwen van Zandsculpturen. Deze cursus is zowel voor de beginnende als gevorderde beeldhouwer geschikt. Het is een illusie om te denken dat, na een cursus, een zandsculptuurbouwer uitgeleerd is. Daarom is de cursus zodanig opgezet dat er op verschillende niveaus kan worden ingestapt. Vind je dat je na een cursus nog meer wilt leren, dan geef je je gewoon op voor de volgende cursus!

Wat is zandsculptuur?

Simpel gezegd is een zandsculptuur een bouwwerk gemaakt van zand en water. Dit kan een kasteel zijn, maar de sculptuur kan ook een compositie zijn van andere achitectuurvormen, anatomische figuren (mensen en dieren), verschilllende voorwerpen en abstract. Eigenlijk kan bijna elke vorm in zand gemaakt worden. Zo op het eerste oog lijkt dit niets bijzonders, want iedereen heeft wel eens een zandkasteel op het strand gemaakt. Maar met het juiste zand en de juiste technieken kun jemeer maken dan een strandkasteel. Dan kan zandsculptuur beschouwd worden als ware kunstvorm.

Workshop

2 professionele zandsculptuurbouwers maken je, aan de hand van  thema”s zoals architectuur, anatomie, abstract, etc. wegwijs in online casino games de boeiende wereld van het zand. Er zal stap voor stap worden uitgelegd hoe de opbouw en afwerking van een zandsculptuur in zijn werk gaat. De deelnemers zullen zowel individueel als in groepjes diverse zandsculpturen maken gedurende de week. Er zal iedere ochtend van 9.00 tot 13.00 les worden gegeven. In de middagen kan er eventueel op eigen gelegenheid verder gewerkt worden aan de sculptuur.

Lalouvesc

Op het plein voor de basiliek van Lalouvesc hebben we inmiddels toestemming om ook een sculture te bouwen. Deze kan dan 2 maanden blijven staan zodat alle bezoekers van het dorp  ervan kunnen genieten.

De prijs voor deze unieke workshop is € 790,- incl. 7 dagen vol pension  op La Vie Tara. Excl. de reis naar Lalouvesc.

 

© 2019 La Vie Tara - by studio red187