Domaine La Vie Tara ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc, op een terrein van twee hectare. Het gezellige dorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche op een hoogte van 1.080 meter.

De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de inspirerende wandelroutes. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie. La Vie Tara voelt als een grote huiskamer waar iedereen zich meteen op zijn gemak voelt.

 

 
DSC_1976La Vie Tara is in principe het gehele jaar geopend en door het jaar heen worden er thema-cursusweken georganiseerd.

Je kunt terecht voor een individuele of groepsvakantie.
Op La Vie Tara moet niets, maar mag bijna alles.

Een greep uit de basis mogelijkheden in en rond La Vie Tara: wandelen, fietsen, schilderen, paardrijden, beeldhouwen, tekenen, dansen, musiceren, yoga, fitness, fotograferen, tennis, jeu de boules, of gewoon lekker onthaasten, niets doen en tot jezelf komen. Zoals op het bord hiernaast kwam men al  van oudsher naar Lalouvesc.

 

 

Het weer

Lalouvesc is een bergdorpje. Het ligt op 1080 meter hoogte en heeft het predikaat Centre Climatique. Dit betekent dat de lucht hier uitermate zuiver is. Een ander voordeel van de hoogte is dat het in de zomer niet de extreem hoge temperaturen kent van het uiterste zuiden van Frankrijk, maar een aangenaam klimaat heeft. Een prettige bijkomstigheid is dat we door de hoogte geen last hebben van vervelende stekende insecten. Ook in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk.

Bewust manifesteren een Unieke Retraite Week in La Vie Tara!

Van maandag 2 oktober  t/m zondag 8 oktober 2017 komt Janet Ossebaard naar La Vie Tara voor een bijzondere week. Op onderstaande link kun je het volledige programma zien.

Janet op La Vie Tara

 

janet13Datum bericht: 02-10-2017 | categorie: Cursusaanbod, Lente, Nieuws

Kidsweek

Van zaterdag 19 augustus tot zaterdag 26 augustus organiseren we op La Vie Tara weer de kidsweek. We gaan er een aantrekkelijk programma van maken met o.a.

vignettesEen schitterende rit met de Velorail door de gorges.valrhona-cite-du-chocolat-iludikChocolade is niet weg te denken in Frankrijk en dus mag Valrhona in Tournon sur Rhone met een nieuw belevingscentrum niet ontbreken op het programma.Verder maken we een programma met de volgende ingrediënten:
Cache_GevondenWorkshop Geocachen met Corstiaan van Elteren. We hebben al 10 caches in Lalouvesc. Verder kun je zelf leren  een cache te maken en verstoppen. We  vertellen over de verschillende soorten geocaches, de werking van de GPS en  het lezen van topo-kaarten.  Kijk maar eens op  www.geocaching.com

 

(meer…)

Datum bericht: 18-08-2017 | categorie: Cursusaanbod, Nieuws, Zomer

Siemens verwenweek

Screenshot 1Van zaterdag 12 tot zaterdag 19 augustus 2017 organiseren wij, Fred en Patricia Bol, op ons La Vie Tara samen met Monique Becks (wie kent haar niet?), een week voor Siemens en oud Siemens collega’s. Misschien al gepensioneerd of pas ontslagen of al een tijd weg of nog gewoon in dienst?  Een week waarvoor we een aantrekkelijk programma gaan maken met o.a.

 

treinEen schitterende rit door de gorges met een stoomtrein

 

 

 

 

 

chapBezoeken we de wijngaarden van Chapoutier een van de grootste en wereldberoemde wijnhuizen. video Chapoutier

 


valrhona-cite-du-chocolat-iludikChocolade is niet weg te denken in Frankrijk en dus mag Valrhona in Tournon sur Rhone met een nieuw belevingscentrum niet ontbreken op het programma.

 

(meer…)

Datum bericht: 12-08-2017 | categorie: Cursusaanbod, Nieuws, Zomer

© 2018 La Vie Tara - by studio red187